donderdag 10 mei 2012

Vier agenten in Badghis gedood door bermbom

Bij een aanslag met een bermbom in de provincie Badghis in het noordwesten van Afghanistan zijn woensdagavond vier Afghaanse politiemannen om het leven gekomen.

Dat bericht TOLO News. De politieagenten reden in het district Bala Murghab met hun voertuig op een bermbom, zo vertelde generaal Abdul Jabar, politiechef van de provincie, aan TOLO.

TOLO meldt donderdag dat geen enkele groepering, waaronder de Taliban, de verantwoordelijkheid voor de explosie heeft opgeëist.

Woensdag werden 5 Afghaanse politieagenten gedood door een bermbom in het onveilige district Pusht Rod in de West-Afghaanse provincie Farah.

TOLO bericht dat opstandelingen regelmatig geïmproviseerde explosieven begraven om Afghaanse en NAVO-troepen aan te vallen, maar de slachtoffers zijn vaker Afghaanse burgers.

“Insurgent's frequently bury improvised explosive devices to target Afghan and Nato troops, although the victims are more often Afghan civilians.”

De politie in Afghanistan is de zwakste schakel binnen de veiligheidsstrijdkrachten. Ze hebben de minste training gekregen en de slechtste uitrusting vergeleken met het leger en de buitenlandse troepenmacht.

Ze rijden meestal in terreinwagens die kansloos zijn tegen bermbommen.

De oorlog in Afghanistan kostte van maart 2011 tot januari 2012 aan 1.400 Afghaanse politieagenten het leven.

Zie ook:
5 agenten gedood bij aanslag in Afghanistan