zaterdag 12 mei 2012

Bermbom doodt vier Afghaanse agenten in Badghis in noordwesten Afghanistan

De ontploffing van een bermbom in de noordwestelijke Afghaanse provincie Badghis heeft zaterdag aan vier politieagenten het leven gekost.

Dat heeft Sharafudin Majedi, de woordvoerder van de gouverneur van de provincie, gezegd. De slachtoffers vielen in het district Qadis.

Bij verschillende aanvallen in het zuiden van Afghanistan zijn zaterdag drie soldaten van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO omgekomen.

Een vierde soldaat overleed zaterdag door een gebeurtenis die niet gerelateerd is aan oorlogshandelingen, aldus een woordvoerder van de ISAF.

Twee van de doden vielen toen mannen in uniformen van de Afghaanse politie in de provincie Helmand het vuur openden op NAVO-soldaten.

Afgelopen woensdag kwamen in Badghis vier Afghaanse agenten om het leven bij een aanslag met een bermbom in het district Bala Murghab.

De provincie Badghis valt onder het Regionaal Commando West van de ISAF-veiligheidsmacht van de NAVO. Het Provinciaal Reconstructie Team wordt geleid door Spanje.

Zie ook:
Vier agenten in Badghis gedood door bermbom